Hazır Kompost

İstiridye mantarı yetiştirmek isteyen girişimçilerin en büyük hatalarından biride elbete istiridye mantarı hazır kompostu alırken dikkat etmemeleridir.

Ülkemizde her konuda olduğu gibi bu konuda da calışmaya üşenen girişimcilerimiz, kolay yoldan emek harcamadan para kazanmanın yollarını aramaktadırlar. Tabi ki bunu fırsat bilen uyanıklarda, bizim tembel girişimcilerimizin üç beş kuruşuna gözünü dikerek, hazır kompost satışını gercekleştirmektedir.

Üretilen ne olursa olsun , asla kendiniz sıfırdan deneyim sahibi olmadan ciddi paralar harcayarak büyük yatırımlar gercekleştirmeyiniz.

İstiridye mantarı diger mantar veya bitkiler gibi yasayan bir canlıdır.

Her ne kadar  kendisine yetişme ortamı hazırlansada ,üretilecek oldugu iklime ,mevsime göre farklı kompost icerigi isteyebilmektedir.

Hazır kompostların hangi hijyenik ortamlarda, icinde hangi maddelerin bulundugu, maddelerin oranlari ve ne kadar sterilize edildigini tam olarak bilemezsiniz. Hazır alıp mantarhanenize koymuş oldugunuz kompostların sizin mantarhanenize uygunlugunu tam olarak bilemezsiniz. Satın almış oldugunuz hazır kompostlardaki verim oranı size öngörülenin cok altında olabilir. Ve yapılan şikayetlere bakıldıgında gercekten verim cok düşüktür.

İstiridye mantarında en iyi verimi , istiridye mantar kompostu icerisunde malzeme , dogru iklimlendirme ve iyi bir danişmanlık hizmeti ile elde edebilirsiniz.

Türkiyedeki hazır kompost satıcılarının cok azı müsterilerini ve işlerini ciddiye alarak hizmet vermektedir. Dogru güvenilir bir hazır kompost üreticisini bulmuş olsanız bile bu size üretimde  en iyi verimi elde edeceginiz garantisini vermez.
Cünki mantarı kulucka döneminde, pin döneminde, yaprak olusumu döneminde kompostun icinde hissetmelisiniz. Bunuda ancak o kompostu  almış oldugunuz üreticiden dogru ve devamlı bilgi hizmeti gerektirmektedir..

Eger iyi bir istiridye mantarı ürericisi olmak istiyorsaniz. Bu işe temelinden başlayip anlayarak başlamalısınız. Böylece yapılan yanlışları görür ve bunları tek tek düzelterek iyi bir istiridye mantarı yetiştiricisi olursunuz.

İstanbulda istiridye mantarı üretimi yapmak isteyen tüm yeni girisimcilerimize, istiridye mantarı kompostunu bizden almaları dahilinde 24 saat kesintisiz danışmanlık hizmeti ve üretmiş oldukların istiridye mantarının 50% sini satın alma garantisi veriyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Istiridye Mantarı Yetiştirme Maliyeti

İstiridye Mantari

İSTİRİDYE MANTARI MANTARHANE KURULUMU